Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------Routebeschrijving wandeling Arboretum - Duivelshof


Routebeschrijving rondwandeling
Arboretum Poort Bulten - Duivelshof
De Lutte - LosserStart: parkeerplaats bij Schenkerij PoortBulten
Adres: Lossersestraat 66, 7687 PZ De Lutte
Afstand: rondwandeling van 13 km
Horeca: bij start
Printen routebeschrijving: deze tekst selecteren > kopiëren > plakken > printen
Download: Eventueel kan de routebeschrijving ook * hier * gedownload worden
Kaart: aan het eind van dit bericht. Nummers op de kaart komen overeen met de nummers in de routebeschrijving.

In de routetekst is LA :  linksaf,  RA: rechtsaf,  RD: rechtdoor

Start:
Loop vanaf de kleinere parkeerplaats aan de zijkant van de Schenkerij PoortBulten naar de witte toegangshekjes van het arboretum Poort Bulten.
Passeer de hekjes en neem het pad naar rechts. Dit pad gaat even later met bocht naar links. Daarna zijpaden negeren en rechtdoor lopen tot na 330 m het zwarte informatiegebouwtje is bereikt. Na het gebouwtje RA, bruggetje over.
Op 4-sprong RD, weer een brug over. Vervolgens aan het eind, bij bankje, LA.
Ga aan eind van het pad, na passeren wit hek, LA op de asfaltweg.

(1)
Na 80 m het 1e pad RA: zandpad, bij bordje landgoed PoortBulten.
Dit pad komt uit bij een hek. Ga net voor dit hek LA: smal pad op grens van bos en akker.
Aan eind van de bosrand LA en al snel weer RA langs bomen richting houtwallen en asfaltweg. Het gras kan hier hoog zijn.

(2)
Je komt uit bij een asfaltweg. Ga hier RA.
Ga na 250 m, net na huisnr 78, het 1e pad LA: bij bordje Duivelshof. Dit pad gaat over in een karrenspoor langs bomen.
1e pad LA richting weiland. Over een vlonder en langs hekje. Loop vervolgens in het weiland zoveel mogelijk links langs afrastering richting boerderij.
Aan eind van het weiland/afrastering RA richting klaphekje naar erf met stallen. Passeer hekje en ga LA, loop langs stallen en woonhuis richting verhard weggetje. 

(3)
Op het asfaltwegetje LA.
Neem het 1e pad, bij bosrand, naar rechts. Dit bochtige pad passeert een beekje, pad naar links blijven volgen en ter hoogte van een vijvertje het pad naar rechts nemen.
Je passeert twee vlonders en komt uit bij hekje bij weiland. Passeer hekje en blijf zoveel mogelijk links langs de rand van het weiland lopen om halverwege het weiland richting boom met bankje en hek te koersen. Vervolgens naar het hekje rechts in de hoek van de bosrand. Hier staat ook een routepaaltje van het wandelnetwerk. (Dit weilandpad kan in regenperiodes behoorlijk drassig zijn. Door de diverse waterlopen in het weiland is het dan zaak de meest droge gedeeltes op te zoeken.)
Passeer het hekje, volg bospad waarna je bij een volgend hekje uitkomt. Hekje door en het weiland rechtdoor oversteken, richting de boerderij recht voor je. In dit weiland lopen in de zomermaanden (ook) koeien.
Aan het eind van het weiland, bij een smallere doorgang (ongeveer 100 m vóór de boerderij), ga je linksaf: bij een smalle doorgang bij 2 paaltjes het smalle pad op dat langs een houtwal gaat. Je kunt nu dit pad dat langs weilanden en houtwallen gaat een tijd blijven volgen tot je bij een bank met afdak komt. Ga hier RA: pad dat dat door een weiland loopt.

(4)
Je komt dan uit op een op zand-gravelpad waar je RA gaat: bij routepaaltje S44.
Ter hoogte van de 1e boom LA.
Het pad gaat met bocht naar rechts en vervolgens naar links en komt uit bij T-splitsing (bij routepaaltje S43). Ga hier LA, vlonder over. Negeer vanaf nu alle zijpaadjes en blijf het doorgaande pad volgen.
Je komt nu oa langs een heideveldje en even later loop je langs een es.
Aan eind van deze es met rechts een houten hek naar boerenschuur, ga je LA en direct het pad naar rechts aanhouden.

(5)
Het pad komt uiteindelijk uit bij een asfaltweg, deze schuin naar links oversteken. Passeer hekje.
Pad gaat met bocht naar rechts, wordt bospad en komt uit op breed zandpad, hier LA.
Aan eind van het pad een hek passeren en RD lopen: Duivelshofbosweg.
Ter hoogte van 't Loaboerke RD lopen en even verder het pad in bocht naar rechts blijven volgen.
Na 600 m ter hoogte van hekjes LA en voor de boerderij rechts aanhouden: half verhard pad.
Negeer de Oude Lutterkerkweg naar links negeren en blijf RD lopen.
Na een bocht naar rechts komt het zandpad uit voor een akker met een vennetje vervolg hier de route naar links waarna je uitkomt bij een verharde weg.

(6)
Steek deze rechtdoor over en loop door tot je aan het eind uitkomt op een fietspad. Ga hier rechtsaf.
Ga aan het eind van het fietspad RA en aan het eind weer LA: Grote Lutterveldweg. Nu door blijven lopen tot je uiteindelijk uitkomt bij een onverhard pad en even later witte hekjes.
Passeer de hekjes en ga even later op het punt waar het onverharde pad overgaat in asfalt rechtsaf: witte hekje door.
1e pad linksaf (bij bankje), 1e pad rechtsaf (bij grote keien). Je passeert vijvers en blijft almaar rechtdoor lopen tot je uitkomt voor een wit hek. Ga hier linksaf bruggetje over.

Aan eind rechtsaf. Op 4-sprong rechtdoor en op volgende 4-sprong naar links. Op eind naar rechts en nu het pad blijven volgen tot je weer uitkomt bij Schenkerij PoortBulten. Volg bij twijfel de bordjes richting uitgang.
De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten