Welkom op weblog 'Over Wandelen Gesproken'

Een weblog met wandelroutes en wandelfoto's.
Ik - Truus Wijnen - woon in de prachtige omgeving van Twente, waar ik veel wandel en fotografeer. Mijn hobby wandelen en fotograferen is mede door publicaties intussen min of meer uitgegroeid tot een ambacht en ik geniet ervan het plezier van wandelen en fotograferen middels dit weblog te delen met anderen. Op verzoek ben ik begonnen met uitzetten en beschrijven van eigen wandelroutes. U kunt ze op deze site vinden onder Overzicht Wandelroutes .
Regelmatig organiseer wandelingen waarbij u welkom bent om mee te lopen. Meer over deze wandelingen en de wandelagenda kunt u *hier* terugvinden. Of neem voor informatie contact met mij op.

Andere Weblogs: 'Wandel Kijk en Kiek' en 'Maandag Wasdag'

De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.

De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.


----------------------------------------------------------- NAAR OVERZICHT WANDELROUTES ------------------------------------------------------------Routebeschrijving wandeling Schwattet Gatt Ottenstein Dld


Wandeling in en rond het
natuurgebied Schwattet Gatt (Dld)


Startadres: ter hoogte van de St. Georgkerk op hoek Vredenerstrasse/Wiegbold in Ottenstein Dld (Ahaus). Let op, navigatiesysteem geeft meerdere plaatsen met de naam Ottenstein aan. Neem de plaats die in Noordrijn-Westfalen ligt.
Parkeren: kan oa in de Vredenerstrasse achter de kerk. Na 150m aan linkerzijde.
Afstand wandelroute: ruim 16 km. Route is ook te splitsen in 2 delen. Bij punt (2) in de route dan een keuze maken. Deel Ottenstein is ong 7 km. Deel Antoniusheim/Schwattet Gatt is ong 9 km. Eventueel starten bij het St Antoniusheim.
Horeca: in centrum, beperkt open. Er zijn wel diverse bakkers open. Halverwege de lange route in het St Antoniusheim. Daar is een horecavoorzieningen. Dinsdags gesloten.
Printen routebeschrijving: de tekst hieronder selecteren > kopiëren en printen,
Downloaden: eventueel kan de route ook * hier * gedownload worden
Kaart: aan eind van dit bericht

 * * * * * * *

Start:
Loop vanuit de Vredenerstrasse naar de straat voor de kerk en ga RA. Je loopt de hoofdstraat in: Wiegbold.
Hoofdstraat gaat over in asfaltweg, blijf hier rechtdoor lopen, straat wordt de Kettelerstrasse.
Na het piëta-kapelletje rechtsaf gaan: fiets-/wandelpad langs een watergang (de Olbach).
Aan het eind naar links, bruggetje over en direct weer rechtsaf: pad langs water.
Je komt uit bij een straat thv huisnr 48. Loop rechtdoor en vervolg route langs het water.
Je komt weer bij een straat thv huisnr 72 ga hier rechtsaf, bruggetje over.
Op 4-sprong met Ölbachstrasse linksaf: je loopt langs sportvelden.
Aan eind met bocht mee naar rechts.
Ter hoogte van een kerkhof (met bijzondere Mariakapel) kom je bij een voorrangsweg. Steek over en ga op het fietspad linksaf.
(1)

1e weg rechtsaf: richting Feldmark 6 – 2.
Aan het eind op een veelsprong het 2e pad schuin naar links nemen (dit onverharde pad loopt achter het houten schuilhuisje langs).
Negeer zijpaden en blijf doorlopen tot het eind bij een akker met in de verte voor je een hoogzit, ga hier linksaf.
Op een 3-sprong waar een ijzeren paal staat met bordje ruiterroute, rechtdoor lopen, het pad gaat direct met bocht naar rechts.
(2)

Ter hoogte van akker het pad met bocht naar links vervolgen en ter hoogte van een ijzeren hek naar links gaan, passeer ijzeren afsluitboom en ga iets verder op het bospad rechtsaf.
Op 4-sprong van paden rechtsaf.
Op een 3-sprong voor een open deel het smalle pad naar links volgen, dit pad buigt af naar rechts en komt bij een open veld.
Steek dit rechtdoor over richting hoek van het bosdeel bij een hoogzit.
Neem hier het smalle bospad.
Na passeren van ijzeren afsluitboom kom je op een verhard weggetje, ga hier linksaf.
Pad komt uit bij het bos, loop rechtdoor en ga net na het informatiebord rechtsaf het smalle pad op.
(3)

Blijf dit pad volgen. Je loopt op een gegeven moment langs het bosmeer van het natuurgebied het Schwattet Gatt. In de zomer bloeien hier vele waterlelies.
Het pad komt uit bij een vlonderpad. Ga rechtsaf, het vlonderpad op waarna je nog steeds langs het bosmeer blijft lopen. Je passeert een bankje.
Het vlonderpad gaat uiteindelijk over in een bospad. Aan het eind van dit pad linksaf.
Aan eind van het pad, na passeren houten hek, rechtsaf.
(4)

Negeer al snel het 1e pad naar links, blijf rechtdoor lopen, na passeren ijzeren afsluitboom linksaf gaan: bij bord verboden voor ruiters.
Pad wordt een verhard weggetje. Na passeren van een boerenerf kom je uit op het terrein van het St. Antoniusheim. Blijf rechtdoor lopen langs het langgerekte grasveldje. Aan het eind ga je rechtsaf voor het cafetaria.
Voor vervolg route: het hoofdgebouw aan de linkerzijde passeren naar de hoofdstraat.
(5)

Op de hoofdstraat iets naar rechts en vervolgens naar links (straat oversteken) naar het parkdeel tegenover het St. Antoniusheim. Loop door het park richting de uiterste linkerhoek en ga daar het parkje weer uit via het weggetje. Aan eind van dit weggetje rechtsaf.
Aan eind linksaf en doorlopen tot eind bij bos, ga hier linksaf. Negeer direct het 1e pad naar rechts.
Je komt uit bij een parkeerplaats bij een hoofdstraat. Steek straat over en loop rechtdoor (iets verder staat een infobord).
Ga het 1e pad rechtsaf.
(6)

Vanaf nu alle zijpaden negeren en almaar rechtdoor lopen, het bredere pad wordt op een gegeven moment nog een smaller pad.
Aan het eind, na passeren afsluitboom, linksaf.
(7)

Aan het eind bij paal met bordjes van ruiterpaden rechtsaf: akkerpad.
Verderop, op het punt waar het pad een bocht naar rechts maakt, rechtdoor blijven lopen.
(2)

Op 4-sprong linksaf.
Straatweg oversteken en rechtdoor lopen.
1e weg rechtsaf.
Direct na passeren van toegang van groot boerderijcomplex aan de linkerkant, het zandpad rechtsaf gaan: is net voor elektriciteitspaal.
Je komt uit bij een verharde weg met rechts een Mariakapelletje, ga hier rechtsaf.
(8)

Het 1e akkerpad linksaf, dit is in een vage bocht. Je loopt richting een bosdeel.
Ter hoogte van bosschage pad met bocht naar rechts volgen.
Komt uit op een verhard weggetje, ga hier linksaf.
1e weg rechtsaf en aan het eind op verkeersweg linksaf.
Bij een rotonde rechtdoor lopen waarna je uiteindelijk weer uitkomt aan de achterzijde van de kerk. Het beginpunt van deze route.


De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, wegen en/of paden of openingstijden voor kunnen komen.

Juli 2017

(c) Samenstelling route, tekst, kaart en fotografie Truus Wijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten